DIY Friday – Lulu en Fez

Geen heel recente naaisels, maar wel twee die de blog nog niet haalden. Naast dat feit hebben ze elk nog twee dingen gemeenschappelijk:

  • het zijn lange broeken
  • ze zijn zalig om te dragen

En een derde puntje eigenlijk ook, ze worden ook heel vaak gedragen. Een succes, deze twee lange broeken.

Ik begon met een broek voor Dochter2. Het kind dat niet zoveel nieuwe naaisels krijgt van haar moeder, als ze daar maar geen trauma aan overhoudt… Maar, nu op bestelling, een zachte broek. Dat was voor haar de belangrijkste voorwaarde. Ik gebruikte, uiteraard, een double gauze, want welke stof is nu zachter dan dat. Het patroon, dat lag ook vrij voor de hand. Omdat ik dit begin augustus maakte, wilde ik iets dat ze langer zou kunnen dragen dan een maandje. Double gauze is niet de warmste stof, al beweren mijn kinderen anders, dus moest het wel een lange broek worden. De keuze viel al snel op Lulu uit La maison Victor. Een lange, lossere broek, met zakjes. De plooitjes vooraan maken dat de broek mooi valt en nog steeds comfortabel aanvoelt. Vaak gewassen als, maar dankzij de double gauze moet ik ze niet strijken!

Daarna besloot ik verder te doen met de lange broeken en naaide ik voor mezelf de Fez broek, ook uit La Maison Victor. Het stofje daarvoor, katoen, had ik al een eindje in de kast liggen. Doordat het in katoen gemaakt is, is het ook heerlijk om te dragen bij wat warmere temperaturen. Ik koos voor maat 38 en verlengde de broek een vijftal centimeter. Voor de volgende versie ga ik wel voor maat 36, want de 38 is vrij ruim. De lengte is dan weer perfect. Oorspronkelijk had ik deze Fez als testmodel gepland, maar de broek zit zo zalig dat ik ze al heel vaak droeg, en het eigenlijk niet meer als een testmodel gezien kan worden. De winterversies die ik zag in Corduroy leken mij ook wel plezant. Nooit gedacht dat ik voor mezelf broeken zou naaien en die dan ook met zoveel plezier zou dragen. Grenzen verlegd! Op de foto lijkt de broek wel donkerder dan in het echt. Ze is eerder donkerturquoise dan donkerblauw.

IMG_20190821_145012705.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s