DIY Friday – Verlengde Pippa pants

Nu er een nieuwe zomerse piek aan komt, tijd om een shortje te delen! Ik maakte dit jaar enkele Pippa pants, dé short van Emma en Mona. Ideaal gerief om mee te spelen, aldus de Dochters.

Wat mij echter bleef storen was dat de short bij Dochter1 heel kort kwam. Voor een pyjama of een dansshortje geen probleem, maar om mee over straat te lopen vond ik het toch not done. Dus, ik verlengde de Pippa pants tot een lengte die ik acceptabel vond om mee buiten te komen. Dochter1 is 5 jaar, draagt maat 122 of 128, en ik heb geen flauw idee hoe groot ze is. Uiteindelijk verlengde ik de short toch zeker 10 cm. Nu komt ze iets minder dan halfweg haar lange bovenbenen. En zo mag ze van mij zeker rondlopen.

IMG_20190529_172402690.jpg

Het stofje koos ze zelf. Altijd de grootste kans op slagen. Zelf ben ik heel erg fan van de kwaliteit van de stof. En de kleurtjes, instant vrolijk! De short maakte ik eind juni denk ik, maar het duurde tot vorige week voor ze deze short wilde dragen. En sindsdien heeft ze ze niet meer uitgedaan… Ik maakte tot nu alle Pippa pants in stretch stof, maar volgens Griet kan je het eigenlijk in alle soorten stoffen maken. Misschien probeer ik volgend jaar maar eens eentje in katoen. Nu begin ik mij toch al meer toe te leggen op het naaien van tussenseizoens- en winterkleertjes. Maar, eerst nog genieten van het zomerse weer!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s