DIY Friday – lente outfit

En  nu de zon eindelijk schijnt is het tijd voor fleurige lentekleertjes! En ben ik al begonnen aan de zomerkleertjes… Er is precies geen lente geweest dit jaar, zo komt het bij mij toch over.

Maar dus toch tijd om die blote benen te tonen, en geen lange mouwen meer te dragen. En omdat Dochter1 enkel nog onzedig korte rokken overhield moest ik wel nieuwe maken. En t-shirtjes ook, want blote buiken zijn geen optie voor mij. Ze koos zelf de stofjes, en ik de patroontjes. We kwamen heel erg goed overeen en genieten heel hard van wat ikzelf als een van mijn meest geslaagde naaisels beschouw.

Het rokje, daar heb ik echt mijn best voor gedaan. Ik heb er meer tijd in gestoken dan anders, en heb zowaar gestreken terwijl ik er mee bezig was. Dat het bijdraagt aan een mooi resultaat, wist ik al, maar nu besef ik dat ik inderdaad de moeite moet doen om de naden te strijken, want het resultaat is fantastisch. De Man dacht dat ik me weer had laten gaan in de kledingwinkel 😉

Ik gebruikte het patroon Aubergine, dat ik hier ook al eens gebruikte, en wat een van de meest gedragen rokjes ooit was, maar ik liet wel de zakken achterwege. Het stofje is te mooi, en te druk, en heeft geen afleiding door die zakjes nodig. De versterkte tailleband aan de voorkant maakt het echt af. De knopjes in de taille zijn maar voor de sier, mijn naaimachine heeft een technisch probleem met knoopsgaten… Ik stak achteraan een rekker in, die ik niet meteen vaststikte. Ik liet Dochter1 passen, trok het op maat, en stikte het dan dicht. Past perfect zo.

IMG_20190515_111139462.jpg

Maar nu, nog een t-shirtje voor op dit rokje. In mijn voorraad had ik het perfecte kleurtje voor erbij. Een felgroen, dat ik overkocht van Sofie. Ik gebruikte hiervoor de Simple Dress, enkel het bovenstuk natuurlijk (en deed dat al meerdere keren). Dochter1 vond het shirtje te saai om zo te dragen, dus ik pimpte het met een opstrijkpatch van een eenhoorn. Et voila, een t-shirt dat nog niet vaak de binnenkant van de kast zag.

IMG_20190501_153433210.jpg

Stilaan vertoont de kast van Dochter1 vooral zelfgemaakte kleertjes, en daar ben ik best wel trots op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s