Je onderbewuste bewust maken

Ik heb al veel gelezen over zelfontwikkeling, groei, en weet er in theorie dus al best veel over. En toch zit ik nog altijd vast in een job die ik niet wil, ben ik nog steeds niet tevreden met de balans tussen mijn werk en mijn thuis, en weet ik eigenlijk nog altijd niet goed wat ik wil. Ik weet wel wat ik niet wil, en dat is ook al iets 🙂

Iets houdt mij dus tegen om echt te vinden, of eerder toe te geven, wat ik wil. Maar wat kan ik doen om mijn onderbewuste te snel af te zijn, en om te omzeilen wat mij tegen houdt?

Ik begon dus wat op te zoeken over hoe ik dat moest aanpakken. Maar de rode draad overal was eigenlijk “luister naar je onderbewuste”. Tja, weet je wat? Dat zegt niet veel tegen mij. Toen bedacht ik dus dat er iets moet zijn dat mijn onderbewuste blokkeert, het niet gemakkelijk maakt om te luisteren. Nieuw inzicht, maar wat dan? En toen las ik dit bij Prinses.

Lees het zelf maar eens, het bevat veel tips, en ik ben er zeker van dat iedereen er wel iets uit kan halen. Wat mij aantrok was het principe van de Morning Pages. En dus begon ik daar gerichter op te zoeken. Het zou  de ideale manier zijn om je onderbewuste boven te krijgen. Je schrijft zonder remmingen, zonder rekening te houden met grammatica, met inhoud. Gewoon schrijven, schrijven, schrijven. En dat wil ik wel proberen. Vind ik op die manier wat ik echt wil?

2 gedachtes over “Je onderbewuste bewust maken

  1. Ik vind dat precies moeilijk, zo schrijven zonder remmen. Ik denk altijd te veel na, en zeker wanneer ik schrijf. Maar bon, op zich helpt dagboekschrijven me wel al, en da’s ook iets, maar het kost me moeite om me eraan te zetten (zoals nu; ik ben al een week aan denken: ik zou nog eens iets moeten schrijven, er is zoveel te vertellen dat er efkes uit moet, maar ik weet niet, de drempel is dan precies te hoog, terwijl ik vroeger bijna dagelijks schreef).

    Like

    1. Ik volg je helemaal. Ik merk inderdaad dat ik nog teveel nadenk, en heel vaak stop voor ik 3blz geschreven heb. Maar, op zich helpt het wel, net zoals dagboekschrijven vroeger. Je wil het doen, maar het mag ook geen moeten worden… Heel moeilijk. Schrijven wanneer je er nood aan hebt, en soms tijd maken.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s