DIY Friday – elegante top met rimpels

Een naaisel (twee zelfs!) voor mezelf. Heel vaak gebeurt dat niet, maar als ik iets voor mezelf naai, ben ik toch zotcontent.

Deftig gekleed gaan, niets voor mij. Verzorgd, dat wel, dus geen gaten, stinkende kledij, gelukkig. Maar meestal ga ik gekleed in een jeans, t-shirt en trui of gilet. Niet deftig te noemen dus. Omdat we enkele weken geleden heel deftig gingen eten, moest ik dus ook deftige kleren aandoen. Ik keek in mijn kast, en kon kiezen uit … euh… niet te veel. Dus, ik dook in mn stoffenkast, grasduinde door de patronen en koos iets. Haha, ook niet waar. Ik nam de stof die al een jaar klaar lag, en tekende na een jaar eindelijk het patroon over van de “Elegante Top met Rimpels” uit “Stof voor Durf Het Zelvers 3”. De avond voor we moesten gaan eten trouwens.

En wat een patroon. Het zit heel snel in elkaar, en het resultaat mag er zeker zijn. De eerste top (bordeaux) maakte ik uit een lapje Atelier Brunette, lichte crèpe, dat ik als coupon kocht. De schouderstukjes die het patroon voorschrijft kon ik niet meer knippen uit de stof, het beleg ook niet. Dus, ik zou ik niet zijn, ik paste het patroon aan door die schouderstukken weg te laten, en de halsboord gewoon om te zomen.

IMG_20190501_153744536.jpg

De stof ziet er nu vrij gekreukt uit, ik trok die zo uit de kast, en dat is dan direct ook het enige minpuntje. Voor je de top aantrekt, moet je die echt wel nog eens strijken, want het kreukt heel snel.

Ik was heel blij met het resultaat. De top zit ook heerlijk. Het stofje is meer dan zalig, op het gekreuk na. Dit is echt een topstuk. Ik droeg het trouwens boven een geklede zwarte broek met een blazer (geleend van mijn zus…). En niets dan complimenten gekregen.

Nadat ik bekomen was van het zware weekend, echt, ik ben niet gewoon om zo laat en zo uitgebreid te gaan eten, maakte ik direct nog een top. Deze keer in een coupon See You At Six. Omdat de coupon echt heel nipt was, moest ik de top enkele centimeters korter maken, waardoor die nu eigenlijk nipt te kort komt. Ook al omdat de stof stugger is, en minder doorvalt, dan de Atelier Brunette. Het schijnt ook lichtjes door waardoor ik er voor de zekerheid een topje onder draag. Maar, evengoed, een nieuwe favoriete top!

Stellen jullie vaak iets uit om dan daarna jezelf tegen het hoofd te slaan omdat je het uitgesteld hebt?

 

2 gedachtes over “DIY Friday – elegante top met rimpels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s