DIY Friday – confetticake

Een eindje geleden was Dochter1 jarig, toen we vroegen wat ze wilde eten op haar feestje kwam ze met een antwoord waar ik me spontaan carnavalse toestanden bij voorstelde.

Confetticake!

Hmhm, hoe beginnen we daaraan? Een confettikanon in een cake verstoppen? Een zakje confetti uitstrooien boven de cake? Van die confettispikkeltjes? Ja, dat laatste leek mij toch het beste idee.

En zo geschiedde, de confetticake. Cupcakes om precies te zijn. Zo’n succes op school dat ik besloot om het “recept” hier ook te delen. De cakejes kunnen jullie zelf maken vermoed ik, en anders zoek je maar eens op het wereldwijde web. Receptjes genoeg te vinden. Ik baseer mij op het recept voor de quatre quart maar giet het dan in kleine vormpjes. Voila, bij deze weten jullie dat ook.

Dus, maak eerst de cakejes. Zet ze op een grote plaat en laat ze afkoelen (belangrijk!).IMG_20180916_171236317.jpg

Rol de marsepein uit (kan ook met suikerpasta, maar daar zijn wij geen fan van). Steek dan ronde vormpjes uit, de grootte van de bovenkant van de cakejes. Bij mij kwam dat perfect overeen met … de opening van een Ricard-glas. Creatief op elk vlak dus. (De vettige schijn op het glas komt omdat ik deze foto pas trok nadat ik al een twintig rondjes had gemaakt)

IMG_20180916_171251675.jpg

Leg dat rondje op de cake en druk wat aan. Als je cakeje nog wat warm is dan begint de marsepein te smelten, daarom is het belangrijk dat je cakejes volledig afgekoeld zijn. Rol vervolgens het cakeje met marsepeinen kapje door een potje met spikkeltjes in. Duw er lichtjes op terwijl je rolt, op die manier blijven de spikkeltjes beter kleven. Wij kozen voor twee verschillende soorten spikkeltjes. De klassieke ronde spikkeltjes, en de confettispikkeltjes.

IMG_20180916_171309476.jpg

En tadaa, confetticake!

IMG_20180916_171322652.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s