Durf

Las ik net bij Prinses dat ze het aandurfde om een eigen plekje, een eigen bureau te huren voor haar nieuwe zaak als zelfstandige zonder te weten wat ze gaat doen, en of ze er snel inkomsten uit kan halen.

En ik dacht alleen maar hoe sterk, hoe knap dat is en hoe graag ik dat ook zou doen. Je gevoel volgen, erop vertrouwen dat alles wel in orde komt als je maar hard genoeg werkt.

Wat ik ook dacht was, dat durf ik niet hoor. Ik zit in een relatief comfortabele positie, met een zekere job, inkomenszekerheid, toffe collega’s, goed te combineren met mijn privé, voldoende verlof, maar geen leuk werk. Maar toch, zou ik dat allemaal opzeggen alleen omdat mijn werk niet leuk is? Rationeel weet ik natuurlijk dat ik beter mijn werk kan opzeggen, om weer gelukkig te zijn. Want, hoe hard ik ook probeer om mijn humeur niet te laten bepalen door mijn werk, dat lukt niet altijd. En er zijn inderdaad dagen dat ik kortaf ben tegen de Dochters, of tegen De Man, omdat ik niet goed in mijn vel zit.

Dus, dacht ik nog eens goed na. Wat heb ik te verliezen? Niets, behalve die zekerheid. Maar ook dat heb je deels in de hand. Zoals Prinses er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt, dat ze er wel geraakt. Hard werken, doen wat je graag doet, zo vermijd je dat je spijt krijgt.

Durf, volg je gevoel, dat onthou ik uit haar post. Wie weet waar leidt het je naartoe?

Een gedachte over “Durf

  1. Petje af voor mensen die durven springen. Zelf ben ik eerder van het beredeneerde type en zou ik waarschijnlijk geen te grote stap in het onbekende durven zitten. Maar ik weet ook wat het is om werk te doen dat je niet ligt en dat zou ik zelf niet meer zien zitten. Maar iedereen is daar anders in, je moet doen wat voor jou goed aanvoelt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s