Lesjes uit 40 Dagen Bloggen

40dagenbloggen-verbeelding

40 Dagen Bloggen is voorbij, al van begin deze week. Ik skipte veeeeel dagen, en haalde de eindmeet van 40 blogs niet. Tellen moet niet, ik ben er zeker van. Ik schreef het al, het voelde als van moeten op den duur.

Toch ben ik heel blij met de blogs die ik geschreven heb, en ik heb mij heel hard geamuseerd. En net dat was de bedoeling van 40 Dagen Bloggen.

Ik leerde ook wel enkele lesjes, en zet ze even op een rijtje, kwestie van ze niet te vergeten tegen de volgende editie (die komt er toch wel hé, Kathleen?). Trouwens, ook vorig jaar maakte ik een mooi overzichtje van de geleerde lessen. En spoiler alert, het zijn zo goed als dezelfde lessen.

Planning is essentieel. Je hebt mensen die zomaar, op elk moment iets uit hun mouw kunnen schudden, zomaar, zonder planning. Ik niet, of toch zeker niet vaak. Maar, planning is één iets…

Je moet ook nog altijd zin en tijd hebben om te schrijven. En dat is dit jaar bij mij het geval geweest. Op een moment had ik er gewoon genoeg van. Ik had even geen zin meer in die moetens, en wilde gewoon genieten, van het mooie weer, van de vakantie, ik wilde wat meer breien, en naaien. En gezien mijn dagen nog steeds maar 24u tellen moest er dus iets anders aan geloven.

Vooruitschrijven is een echte must in drukke periodes. Ik heb niet elke avond zin om nog mijn laptop aan te zetten, en ik heb overdag niet altijd tijd om me even neer te zetten en te schrijven. De momenten dat ik wel tijd heb/maak om te schrijven, probeer ik een paar blogs te schrijven én in te plannen. Zo ben ik zeker dat er iets verschijnt!

Loslaten, want ik besliste zomaar om te stoppen met de uitdaging, ook al had ik nog geen 40 blogs geschreven, en was de periode nog niet over. Ik heb me geamuseerd en heb veel bijgeleerd, mijn blog heeft een immense boost gekregen, ik genoot. En meer moet dat niet zijn.

Ik schrijf ongelooflijk graag. Ik heb dit jaar echt meer aandacht besteed aan wat ik schreef en hoe ik schreef. Ik probeerde een andere invalshoek, ik richtte mij voor het eerst echt aan mijn publiek voor inspiratie, en om hen te bedanken, en mijn bericht over dialect werd het meest bekeken.

Ik beschouw de voorbije editie van 40 Dagen Bloggen daarbij toch als een geslaagde uitdaging!

Hoe kijken jullie terug op de voorbije editie?

Een gedachte over “Lesjes uit 40 Dagen Bloggen

  1. Voor mij was het een geslaagde editie, ik heb effectief vaker geblogd, maar aan de voorgenomen drie keer per week kwam ik helaas niet. Maar net als jij lig ik daar niet wakker van hoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s