Publiceren om te publiceren

Daar begon het een beetje op te lijken. Ik ben vrij georganiseerd aan de 40 Dagen Bloggen-uitdaging begonnen, met hopen ideeën, en goed ingevulde blogkalender en vooral veel motivatie. Maar ik heb al veel meer skipdagen ingezet dan de voorgeschreven 6, en ook nu heb ik al zoveel dagen op rij niets gepost. Ik wil eigenlijk opgeven, maar dat zit niet zo in mijn aard. Bovendien, ik schrijf zo graag en ben over het algemeen best tevreden met wat ik al gepost heb.

Toch moet ik onder ogen zien dat ik een beetje kamp met een writer’s block of iets in de aard. Niet het ontbreken van inspiratie, niet het ontbreken van de zin om te schrijven, maar eerder het ontbreken van de mogelijkheid om echt tot het schrijven over te gaan.

Waarom dan? Een gebrek aan energie misschien? Want ook op andere vlakken blijft er weer wat meer liggen dan anders. Een vervelende, vermoeiende verkoudheid kan er zeker voor iets tussen zitten. Of een beetje genoeg van te moeten schrijven, dat ook. Ik zit ’s avonds weer vaker te breien dan te schrijven. En lezen doe ik ook weer meer. Boeken, geen blogs. Een overdosis bloggen gehad? Kan dat?

Voor ik het helemaal ga opgeven, ga ik proberen om tot Pasen nog wat te schrijven, al is het maar om mijn concepten af te werken, en mijn liefde voor het schrijven niet te laten bekoelen. Maar ik ga toch wat meer breien weer, en lezen, en rusten, misschien moet ik vooral rusten. Of net niet, en in plaats van te rusten mezelf een schop onder mijn kont geven, en rechtstaan om iets te doen. Ik kan ook beginnen aan mijn fotoselecties van onze voorbije vakanties. Wat ik ook doe, ik blog er nog wel eens over 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s