Doordeweekendse zondag

40 Dagen Bloggen, ik hou het toch minder goed vol dan ik dacht. Ik heb al meer skipdagen ingezet dan gepland, meer dan toegelaten ook al, en mijn blogkalender vertoont nog veeeeeeel gaten voor de komende tijd.

Van Leen kreeg ik in mijn Vragen Staat Vrij de vraag hoe een doordeweekse dag er bij mij uit ziet. Omdat het vandaag zondag is, ga ik mijn doordeweekendse zondag beschrijven, en over mijn doordeweekse dag ga ik eens op een doordeweekse dag bloggen (en dat zijn dan alweer 2 blogjes na één vraag mensen!).

Dus hoe ziet mijn zondag er gewoonlijk uit:

We slapen wat langer dan anders en worden meestal tussen 8u en 9u wakker (gemaakt). Dan gaan we rustig naar beneden. Afhankelijk van hoe moe De Man of ik zijn, allemaal samen of alleen De Man of ik. De dochters beginnen direct te kleuren, te tekenen of in boekjes te kijken. Bij De Man kan het zijn dat ze al eens televisie mogen kijken.
Als iedereen wakker is zet ik een grote pot koffie, gaat De Man (met of zonder Dochters) naar de bakker en dekken we de tafel. De dochters helpen hier graag aan mee trouwens. Ontbijten doen we vrij uitgebreid. Meestal met pistolets, koffiekoeken, eitjes. Of al eens wat steviger, met heerlijke Huevos Rancheros.

IMG_20190324_103422887.jpg

Na het ontbijt is het bijna middag en kleden we ons aan. Afhankelijk van het weer, gaan we naar de markt of maken we een wandeling. Geloof het of niet, maar ook gaan wandelen doen de Dochters graag! Niet al te ver natuurlijk. Na een uurtje of 2 maximum zijn we meestal wel terug thuis, soms al na een half uurtje.

In de namiddag, drinken we nog een tasje koffie of thee, met een taartje of koekje en houden we ons thuis bezig. We werken wat in de tuin, spelen buiten, gaan nog eens fietsen, maken we een puzzel, naai ik wat en soms kijken we ook wel eens een filmpje, met popcorn!

’s Avonds koken we op tijd en na het eten is het tijd voor het bad. Zo starten we de week met fris gewassen kindjes. Tegen 8u zitten de kindjes in bed en kunnen De Man en ik nog even Netflixen, of al wat gaan “voorwerken” voor de week die komt. Heel vaak neem ik ook nog even de breinaalden ter hand. We proberen op tijd te gaan slapen maar heel vaak zitten we (veel) te laat in ons bed. Het weekend is veel te snel voorbij altijd…

Hoe ziet jullie doordeweekendse zondag eruit? Platte rust of volle actie?

5 gedachtes over “Doordeweekendse zondag

  1. Hier lukt het nog wel. Nog maar vier skipdagen gebruikt, maar nu ook weinig inspiratie meer. Er krijgt toch veel tijd in he :-). Ik heb al wat stokjes gebruikt, onder andere deze miekids.com/2019/03/29/tof-op-een-ander/ of het Stokje van Sanne (maar ik zie dat je dit ook al gebruikt heb). Er is nu nog een andere die ik ga invullen: de creativiteitstag. Anders wil ik je gerust taggen.

    Like

    1. Ik heb 40 Dagen Bloggen niet gehaald, dat was wel duidelijk 🙂 Nu heb ik weer zin om erin te vliegen. Je mag me altijd taggen voor die creativiteitstag, ik ben graag bezig en wil daar zeker op antwoorden. Bedankt voor de extra inspiratie trouwens!

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s