DIY Friday: Odette

La Maison Victor, ik heb er wat een gemengde relatie mee. Ze hebben bergen toffe patronen, geven mij tonnen inspiritie, maar bezorgen me ook hopen frustratie. De patronen voor de kinderen, geen enkel probleem mee. Toffe modelletjes, goede pasvorm, een leuke twist hier en daar. Voor de volwassenen, allé, voor de vrouwen, een ander paar mouwen. De modellen zijn standaard te kort voor mij. Ik ben niet overdreven groot, eerder gewoon gemiddeld, maar ik moet elke keer minstens 10cm bijvoegen aan de patronen. Voor rokken, jurken, t-shirts, hemdjes en truien. Broeken heb ik nog niet geprobeerd, maar dat staat wel op mijn lijstje. Ik zal laten weten wat ik daarmee moest doen om het te laten passen.
Het enige wat zowel bij kinderen als vrouwen mij wat stoort, nu ik het zo bedenk, is dat ze altijd zoveel stof voorschrijven. Ik kom heel vaak toe met de helft. Jammer als je dan echt zo’n grote lap stof koopt en met het overschot niet weet wat gemaakt.

Eens ik het patroon heb kunnen aanpassen naar mijn grootte is het wel een grote hit. Odette, nog net niet mijn nieuwe liefde (dat is nog altijd De Man, hij zal het graag horen). Ik maakte er al enkele en ben zwaar fan. De pasvorm zit nu echt perfect. Ik maakte maat 36 in de breedte, en 42 in de lengte. De afgeronde acherkant vind ik heel tof. De hals is wat ik ook zoek als ik in de winkel nog iets koop. Wat lager, maar niet diep. Je kan het, afhankelijk van de stofkeuze, sportief dragen, casual, of wat gekleder (ja, echt!). En daarom ben verkocht.

Mijn favoriet is de versie hieronder, in een groene katoenviscose-achtige stof, met zwarte vegen (vogeltjes of vissen volgens De Dochters).

Wat is jullie favoriete patroon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s