Bloggen over bloggen: inspiratie

Toen ik besloot om mee te doen met de 40 Dagen Bloggen wist ik dat ik moest beginnen met mijn contentkalender te vullen. Ik wilde er niet onvoorbereid aan beginnen en gaandeweg mijn moed gaan verliezen. Neen, ik ga de uitdaging aan en wil deze ook tot een goed einde brengen. Maar, zonder al te veel stress. Dus begon ik met een rondje content plannen. Als je weet wat je gaat schrijven, dan is de stap om te schrijven ook kleiner.

Hoe pakte ik dit aan?

Ik begon met een simpele brainstorm, waarover wilde ik iets schrijven? Gecombineerd met wat al in mijn concepten stond. Tijd om die eens af te werken!

Ik printte de blogkalender van Kathleen af, hier te vinden, nam mijn bullet journal en begon in te vullen wat ik al zeker wist. Of neen, ik begon met de data in te vullen 🙂
Maar goed, ik zag dus onmiddellijk waar ik nog niets had staan, en grasduinde door de bundel met inspiratie die we kregen bij de inschrijving van de 40 Dagen Bloggen-uitdaging. Maar, heel veel haalde ik er niet uit, want ik baseerde mij er de vorige 2 jaren al op. En omdat ik niet elk jaar hetzelfde wil schrijven, moest ik mijn inspiratie ook nog ergens anders halen. Niet dat de bundel zinloos was, helemaal niet! Ik heb mij voor een aantal blogjes wel daarop gebaseerd.
Ook maak ik gebruik van rubrieken die terugkomen, nog een ideetje van Kathleen. Zo schrijf ik elke vrijdag iets over DIY, in praktijk zijn dit meestal naaisels wat ik toon, maar ik plan nu ook een gerechtje in en een knutseltje!

Daarnaast ging ik kijken op zogenaamde inhaakkalenders. Dit zijn kalenders met een overzicht van speciale dagen, genre “Dag tegen het pesten”, “Dag van alles op een stokje”. Nieuwsgierig geworden? Ik gebruikte deze en deze.
Voor alle zekerheid schreef ik voor het eerst ook een Vragen staat vrij-blogje. Hopelijk komt daar ook nog wat inspiratie uit.

Na een tweetal uurtjes was mijn kalender al voor de helft gevuld. Ik hoop dat ik de lege dagen nog kan vullen met inspiratie van het moment! Of met tags of stokjes…

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie genoeg blogberichten kunnen schrijven om tevreden te zijn?

9 gedachtes over “Bloggen over bloggen: inspiratie

 1. In het begin ging het vrij vlot en nu ben ik aan het slabakken. Heb mijn kalender ingevuld en inspiratie genoeg! Ik merk ook dat ik dankzij het 40 dagen bloggen veel meer de reflex heb om te denken: dat kan ik gebruiken voor mijn blog. Anderzijds elke dag niet geblogd, stel ik het meer uit merk ik. Dit weekend pastafestijn van de school van de kinderen ( ik word er van 8u tot 22u verwacht) dus veel bloggen kan ik ook niet doen. Volgende week weer!

  Like

  1. Ik zit wat met hetzelfde. Gelukkig geen pastafestijn 🙂 Tis niet dat het moet, dat bloggen, maar een uitdaging will je toch tot een goed einde brengen hé. Op naar een goed tweede helft! Succes en toch ook veel plezier gewenst!

   Like

 2. Ik werk met een kalender, enfin een paar kolommen in een sheet, die ik netjes bijhoud. Ik werk met enkele weerkerende posts, zoals mijn gelezen-rubriek, de gouden randjes, de moestuin, dag op dag, project opruim en mijn goede voornemens. Daartussen vul ik de gaten op met persoonlijkere dingen die me dikwijls op het moment zelf nog te binnen schieten. Ik hou in een tweede tab lijstjes bij met onderwerpen waarover ik nog zou kunnen bloggen. Het lukt me op die manier erg goed om twee postjes per week te schrijven/in te plannen!

  Like

   1. Ik vind soms dat ik er te veel heb, en begin dan te twijfelen of het niet te eentonig wordt allemaal. Een goed evenwicht zoeken blijft een ongoing process!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s