Update Verbeelding Book Challenge 2019

Ik ben vorig jaar of het jaar daarvoor (ik weet het al niet meer), weer meer beginnen lezen. Maar, ik las altijd ongeveer hetzelfde, en het begon me weer te vervelen. Gelukkig is daar de Verbeelding Book Challenge. Het is al het vijfde jaar op rij dat Kathleen deze uitdaging de wereld in stuurt. Ik was van plan om hier vorig jaar al aan deel te nemen, begon er met volle moed aan, en raakte na een paar maand de draad kwijt. Zonde, want ik las vorig jaar toch ook enkele boeken geïnspireerd op haar uitdaging, buiten mijn comfortzone, en genoot er van. Maar  bon, het is wat het is en 2018 komt niet meer terug. 2019 is toch ook al eventjes gevorderd, dus om mezelf deze keer een schop onder mijn kont te geven, ziehier mijn eerste update. Denk je binnen een paar maand “hej, hoe zou het nog zijn met de Verbeelding Book Challenge? Ik lees daar precies niets meer over?”, trek dan maar aan mijn virtuele haren. Je mag.

Ik heb nog niet heel veel gelezen, maar wat ik gelezen heb, daar heb ik van genoten! Ik duid in het vet aan wat ik al gelezen heb, met vermelding van de titel en wat ik er van vond.

 1. Een boek dat zich afspeelt op een nationale feestdag (eender welk land) of waarin een nationale feestdag een belangrijke rol speelt
 2. Een boek waarin een persoon ontvoerd wordt
 3. Een boek met bloemen op de cover
 4. Een boek waarin een boerderij voorkomt
  “Heks” van Camilla Läckberg, speelt zich af op de boerderij. Heerlijk boek, uitgelezen met spelende kindjes op de achtergrond. Niet buiten mijn comfortzone, want Camilla Läckberg is een van mijn favoriete schrijfsters, maar hej, er kwam een boerderij in voor, dus het mag!
 5. Een boek geschreven door iemand transgender of met een trans-personage in de hoofdrol
 6. Een boek met een Q in de titel
 7. Een stationsromannetje
 8. Een boek waarin depressie centraal staat
 9. Een boek waarin één van de smaken in de titel verwerkt werd: zoet, zout, bitter of zuur (zoete, zoute, bittere of zure mag ook natuurlijk)
 10. Een boek met een voornaam in de titel
 11. Een boek waarin technologie een belangrijke rol speelt
 12. Een boek in dagboekvorm
 13. Een non fictie boek rond een onderwerp waar je absoluut niets over weet
 14. En dan een fictie boek rond datzelfde onderwerp waar je absoluut niets over weet (of wist, want tegen dit puntje weet je er hopelijk al wat meer over)
 15. Een memoire van een dier. Jawel. Een dier.
 16. Een paranormaal getint boek (je weet wel: geesten, telepathie, scéances en dat soort toestanden)
  “De alchemist” van Paolo Coelho. Er komen dan wel geen geesten of spoken in voor, maar alchemie is toch ook iets paranormaals getint volgens dit boek. Althans, zo heb ik het geïterpreteerd. Alchemie is geen wetenschap, het is niet meetbaar, niet concreet, maar speelt zich af op een ongerijpbaar niveau, het heeft meer te maken met begrijpen, met een andere vorm van bewustzijn. Dus, paranormaal toch.
 17. Een hervertelling van een bekende mythe
 18. Een van je favoriete boeken (want je favoriete boeken herlezen, dat is de max)
 19. Een boek dat gepubliceerd werd na de dood van de auteur
  “De boekendokter” van Thomas Blondeau en Roderik Six. Uitgebracht na de dood van de laatste man. Een heel bizar boek. Het gaat over een auteur die tevens dokter speelt, maar in plaats van medicijnen boeken voorschrijft om te genezen. Een originele opzet, waarbij ik moest (glim)lachen omdat het vaak de nagel op de kop slaat. Maar moeilijk, omdat het afwisselt met het verhaal van het leven van de assistent van de boekendokter. Het is alsof er twee hoofdpersonages in het boek zijn, de dokter en de assistent. Los daarvan hou ik gewoon meer van een klassieke verhaalopbouw.
 20. Een boek dat intussen verfilmd is als Netflix film of serie en kijk meteen ook de film of de serie in kwestie
  “Grote kleine leugens”, ofte “Big little lies”, van Liane Moriarty. Een grote hype, maar ik vond er eerlijk gezegd maar weinig aan. Voorspelbaar, clichés à volonté, chaotisch, oppervlakkig. Het las vlot, maar meer positiefs kan ik er eigenlijk niet over zeggen.
 21. Een boek dat werd vermeld in een ander boek dat je las
 22. Een boek waarin een tweeling een grote rol speelt
 23. Een fictie boek waar een echt bestaande historische figuur een rol in speelt
 24. Een boek over feminisme
 25. Een boek over migratie
 26. Een boek waarin geneeskunde een belangrijke rol speelt
 27. Een boek dat zich afspeelt op een andere planeet
 28. Een boek van een vrouwelijke auteur die een mannelijke pseudoniem gebruikte
 29. Een boek met een van de vier elementen in de titel: water, wind, vuur, aarde
 30. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je nog nooit bent geweest

Al bij al, 4 puntjes van de 30 afgestreept. Niet dat ik slechts 4 boeken gelezen heb dit jaar, maar wel maar 4 die ik hiervoor kan gebruiken. Maar goed, ik heb nog tijd, het jaar is nog niet voorbij.

Welke boeken kunnen jullie aanraden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s