Terugblik op mijn doelstellingen van 2018

Begin dit jaar deelde ik mijn doelstellingen met jullie. Ik nam mij in grote lijnen voor om actie te ondernemen en niet (of toch zeker minder) af te wachten. Ik kan zeggen dat ik hier deels in geslaagd ben, en daar best tevreden mee ben. Het kan altijd beter, maar hej, wat niet is, kan nog komen.

Vandaag sta ik even stil bij die voornemens die ik begin 2018 maakte, en maak ik de balans op.

 • beter bloggen:
  ik schreef meer, maar of ik beter schreef? Ik steek er niet zoveel tijd in, schrijf uit de losse pols, en herwerk zelden iets voor ik publiceer. Ik schreef ook niet genoeg op voorhand, en had dikwijls geen zin meer om ’s avonds nog de computer open te klappen. Ik liet mijn blog toch vrij vaak een beetje stof vangen. Maar, ik leer wel bij, en weet nu iets beter hoe ik het niet moet aanpakken.
 • meer lezen:
  ik had mezelf als doel gesteld om 30 boeken te lezen, gebaseerd op de Verbeelding Book Challenge van Kathleen. Ik las effectief wel andere boeken dit jaar. Boeken die ik niet spontaan zelf zou meegenomen hebben uit de bibliotheek. Helaas heb ik de app van Goodreads van mijn telefoon gegooid, om plaats te maken voor andere dingen, en heb ik daardoor nagelaten mijn gelezen boeken te registreren. Hoeveel boeken ik gelezen heb? Tja, absoluut geen idee dus. Maar wel blij dat ik bewuster las!
 • bullet journaling:
  tja, helemaal niet gedaan, behalve op mijn job. Ik kreeg voor mijn verjaardag wel een heel leuk boekje, en ik ben er van overtuigd dat het onderhouden van een bullet journal mij wel vooruit zou helpen. Maar, als doelstelling voor 2018, helemaal niet gehaald!
 • naaien:
  de meest geslaagde uit de rij! Ik heb zo goed als geen kleren gekocht voor de dochters, en toch lopen ze elke dag gekleed rond. En ik naaide ook wat ingewikkeldere patronen, niet altijd even succesvol… Maar, ik ben heel erg blij dat ik dit voornemen tot een goed einde heb gebracht. En de stoffenwinkel ook denk ik 😉
 • mezelf beter leren kennen:
  ik heb het gevoel dat alles wat meer op z’n plooi valt. Omdat ik mezelf beter ken? Deels, maar ook omdat ik mijn grenzen beter bewaak, en bewuster omga met mijn tijd en energie. Dus, veel vooruitgang hier, maar kan een mens zichzelf ooit helemaal kennen? Neverending challenge denk ik.
 • nieuwe job:
  deels geslaagd. Ik deed een vervanging, en genoot met volle teugen, kreeg lovende feedback en mocht blijven. Helaas, de situatie veranderde een kleine 2 maanden voor mijn vervanging afliep, en nieuwe vacatures zijn er niet gekomen. Maar, ik heb zoveel meer zelfvertrouwen gekregen, en wacht nog even af, of toch niet helemaal. Ik mocht terug naar mijn vorige job, maar dwong enkele veranderingen af. Ondertussen blijf ik wel uitkijken naar een andere job, bij een andere werkgever. Wat de toekomst brengt weet ik niet. Het liefst zou ik definitief gaan werken op de plek waar ik die vervanging deed, maar daar verwacht ik de komende twee maanden zeker geen nieuws over. Blijven kijken, en er zal zeker iets op mijn pad komen!

Hebben jullie de voornemens die jullie maakten geëvalueerd of doen jullie daar niet aan mee?

Advertenties

3 gedachtes over “Terugblik op mijn doelstellingen van 2018

 1. Ik ben een groot voorstander van voornemens! Hoe concreter je ze maakt, hoe beter ze kunnen slagen. Bijvoorbeeld “gemiddeld 10.000 stappen per dag zetten” is makkelijker dan “meer bewegen” want dat is te vaag. En zo lukt het mij ieder jaar redelijk goed om puntjes af te vinken!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s