Lessen uit #40 Dagen Bloggen

Vandaag is de laatste dag voor 40 Dagen Bloggen. Ik heb me heel goed geamuseerd, veel geschreven, én ik heb ook wel lessen kunnen trekken uit deze uitdaging.

Wat hebben we geleerd vandaag?

Planning is key. Je hebt mensen die on the spot, elk moment iets geniaals uit hun mouw kunnen schudden en dat 40/46 dagen lang. Ik niet. Het neerschrijven van mijn ideeën in mijn planning zorgde er ook voor dat ik veel meer nieuwe ideeën kreeg. Dat zou nooit gebeurd zijn zonder planning. Daardoor heb ik nu ook nog heel veel nieuwe ideetjes staan om binnenkort blogjes over te schrijven. Dankzij deze #40Dagen Bloggen paste ik ook mijn planningstool aan. Geen enkel excuus meer om het bloggen te laten slabakken.

Je moet nog altijd zin en tijd hebben om te schrijven. Ondanks mijn uitgebreide planning, met ideeën genoeg om 46 dagen op rij te bloggen, zijn er geen 40 berichten verschenen. Soms had ik echt geen zin om te schrijven over wat ik voorzien had. En had ik ook geen zin om te gaan zoeken in mijn planning waar ik dan wel over wilde schrijven. Geen zin = niet schrijven – punt

Vooruitschrijven is ontontbeerlijk in drukke periodes, voor mij. Sommige mensen vertelden dat ze elke avond achter hun toetsenbord kropen om een blogje neer te pennen. Ik behoor tot de categorie die om 21u compleet uitgeput in de zetel ploft, met nog net genoeg energie om hersenloos tv te kijken, of gewoon te zitten en ademen. Is mij verschillende keren gebeurd de laatste weken. Echt – compleet – UITGEPUT.

Nadenken voor ik zo’n engagement aanga. Ik engageer me beter niet om zo’n zotte uitdaging aan te gaan midden in een verhuis. Het was voor mij te druk. Combineer dit dan ook nog eens met een zieke tegen het einde van #40Dagen Bloggen en je weet al snel dat je de eindmeet niet zal halen.

Loslaten, want ik heb het mij niet zo hard aangetrokken toen ik besefte dat ik meer skipdagen inzette dan 6. De wereld gaat niet naar de knoppen omdat ik geen 40 berichten postte, er is niemand die mij al heeft uitgelachen of bedreigd omdat het mij niet gelukt is om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Ik heb me geamuseerd en heb veel bijgeleerd, mijn blog heeft een immense boost gekregen, dus bijna alle doelen heb ik gehaald.

Ik schrijf ongelooflijk graag. Stijl en dergelijk kan veel beter, maar mensenlief, wat hou ik ervan om de woorden uit mijn toetsen te laten rollen, om van een leeg blad naar een (min of meer) samenhangend verhaal te gaan. Ik heb hier en daar geprobeerd om eens een andere schrijfstijl te gebruiken. Ik heb meer mogelijkheden leren kennen op WordPress.

Beter nadenken over mijn inhoud. Niet bloggen om te bloggen, maar iets schrijven waar ik echt achter sta, en ik echt wil schrijven. Niet zomaar bladvulling. En foto’s gebruiken waar het een toegevoegde waarde betekent. Liefst eigen foto’s en geen stockfoto’s. Hoewel daar zo’n pareltjes tussenzitten, dat ik het nooit zal kunnen evenaren. Ik bewerk mijn foto’s immers niet. Foto maken en in mijn bericht gooien. Moet ook beter kunnen. Maar ik schrijf (en lees) eigenlijk wel graag blogs zonder foto’s. Dus misschien lees je hier nog steeds voornamelijk blogjes zonder foto’s. Denk ik wel. Als ik eerlijk ben. Iets met teveel moeite…

Wat hebben jullie geleerd van deze zotte, leuke #40Dagen Bloggen?

Dit is bericht 38 van 40 voor 40 Dagen Bloggen, met teveel skipdagen om de eindmeet te halen, en dat is ok!

Een gedachte over “Lessen uit #40 Dagen Bloggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s