Mijn favoriete social media kanaal

favoriete social media kanaal
bron: unsplash.com

Met alle commotie die er recent was rond Vero, een nieuw social media kanaal, kwam de inspiratie om iets te schrijven over wat mijn favoriete kanaal is. Waar ga ik liefst kijken, blijf ik het langst hangen, en keer ik het vaakst terug?

 • Instagram:
  foto’s, maar sinds een tijdje ook meer en meer ellenlange verhalen eronder. Ik kijk nog altijd voor de foto’s. Leuke foto’s van naaicreaties, breiwerken, interieur, food. Dat zijn zowat de meest bekeken categorieën bij mij. Ik doe graag inspiratie op over bovenstaande onderwerpen. Ik bekijk patronen die ik wil maken, en kijk dan vooral ook naar de stofkeuze van anderen. Of breiwerkjes, om weg te dromen bij de zachtheid, en gemotiveerd te geraken om weer zelf te gaan breien. Of om ideetjes op te doen voor ons nieuwe interieur, of om mijn weekmenu wat te pimpen. Snel wat foto’s scrollen resulteert vaker wel dan niet in een omgevlogen (half) uurtje.
 • Pinterest:
  staat eigenlijk wel op hetzelfde niveau van Instagram. Ook voor inspirerende of hilarische quotes ga ik hier vaak eens kijken.
 • Facebook:
  tja, ik heb facebook omdat iedereen het heeft, en erger mij er dood aan. Ik hou niet van dat taggen, en snap echt niet waarom iedereen daar zo fan van is. De manier waarop berichten geordend worden, ik ga er zelfs niet verder op in. Het enige waarvoor ik het nog heb, en bezoek, is omdat ik lid ben van enkele groepen, zoals de 40DagenBloggen-groep, of een locale tweedehands-groep. Maar echt enkel daarvoor.
 • LinkedIn:
  ja, lid van, met een up to date profiel. Maar echt gebruiken doe ik het niet. Eerder een soort reserve, of hoe moet ik het uitleggen. Ik weet belange niet wat alle mogelijkheden zijn, en om eerlijk te zijn is het voor mij te facebook-achtig, niet grafisch genoeg. Maar, ik plan wel om hier verandering in te brengen. Het schijnt toch essentieel te zijn in je jobzoektocht, dus dat moet ik iets meer gebruiken.
 • WordPress:
  mag je dit zien als sociale media kanaal? Soit, ik schrijf, dus ik beslis. En ik bezie dit wel als het vemelden waard, want ik denk dat ik hier toch de meeste tijd spendeer. Schrijven, lezen, zoeken. Zeker nu met 40 Dagen Bloggen. Ik ben hier heel vaak.

Als ik een keuze moet maken uit bovenstaande opsomming van mijn absolute favoriete social media kanaal, dan kies ik voor Pinterest. Het is meer dan enkel foto’s, maar pas als je op de foto klikt, krijg je meer info. In eerste instantie zie je dus eigenlijk alleen foto’s.
Waar spendeer ik dan de meeste tijd? Normaal dus ook op Pinterest, maar de laatste 3 weken was dat wel hier, WordPress.

Wat is jullie favoriete social media kanaal en waar spenderen jullie de meeste tijd?

Dit is bericht 21 van 40 voor 40 Dagen Bloggen, met 1 skipdagje.

2 gedachtes over “Mijn favoriete social media kanaal

 1. Grappig, ik maakte me (met 40 dagen Bloggen idd) deze week nog de bedenking dat WP verdacht veel op social media begint te gelijken. Het is hier gewoon gezellig. 🙂 Verder volg ik je volledig wat de andere kanalen betreft. En die Vero, moet nu toch es gaan checken wat dat is.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s