Welk interieur kiezen we?

Nu verbouwen en verhuizen hop topic is bij ons, denk ik ook al eens na over ons interieur. We hebben een beetje de verdeling gemaakt dat De Man zich bezighoudt met ruwbouw, technieken, de grote werken, en ik mij zal ontfermen over de inrichting. Wat niet wil zeggen dat we niets te zeggen hebben over elkaars “taken”. Als ik een raam op een bepaalde plek wil, dan zal ik dat ook wel zeggen. Maar goed, daar gaat het hier niet over.

Interieur dus.

Momenteel is ons interieur zo’n beetje een samenraapsel van vanalles. Er zijn gekregen stukken, gekochte stukken; goedkope stukken, duurdere stukken; stukken waar we heel tevreden mee zijn, stukken waar we mee leven; stukken die we plannen “de rest van ons leven” te houden; stukken die wel aan vervanging toe zijn.

Hoe noemen ze zoiets? Eclectisch? Klinkt alvast beter dan “een samenraapseltje”.

Nu de verbouwing concreter begint te worden kijken we ook al wat kritischer naar ons huidig interieur. Wat zullen we houden, en wat vervangen we.
Voor je iets vervangt weet je beter waarmee je het wil vervangen natuurlijk. Enter, welke stijl kiezen we? Kiezen we wel een bepaalde stijl?

Ik hou wel van een Scandinavische stijl, maar minimalisme, dat is dan weer niet aan mij besteed. En die twee gaan vaak hand in hand heb ik al gemerkt. Je kan gelukkig opteren voor de Scandinavische stijl zonder de minimalistische toer op te gaan. Ik wil een stijl die gezelligheid uitstraalt, warmte, comfort, leven, ontspanning. Geen frulletjes, dan dan weer niet. Gezellige gordijnen, maar ze moeten wel praktisch zijn. Decoratie aan de muren, maar dan wel persoonlijk. Foto’s, zeker, maar evengoed wat inspiration quotes. Eigen foto’s en gekochte afbeeldingen, een mix. Kleur, want alles wit, dat is ook maar kil. En dan zwijgen we nog over vlekken…

Welke interieurstijl verkiezen jullie?

Dit is bericht 17 van 40 voor 40 Dagen Bloggen, met 1 skipdagje.

2 gedachtes over “Welk interieur kiezen we?

  1. Bij ons zijn de muren voorlopig nog allemaal wit en ik vind dat dat veel rust geeft. Onze meubels zijn licht hout en dus denk ik wel dat we naar de Scandinavische sfeer neigen. Kleur breng ik met bloemen en d decoratie en mooie kussens op de zetel 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s