30 dagen zonder klagen

i love blue monday m&ms

Vandaag begint 30 dagen zonder klagen, een initiatief van Greet Van Hecke en Isabelle Gonnissen, om mensen positiever in het leven te laten staan. Beide dames zijn mij volledig onbekend, wat het initiatief op een of andere manier waardevoller maakt. Waardevoller is niet het juiste woord, oprechter is misschien beter. Het komt niet over als een marketingstunt, maar als een initiatief dat rechtstreeks uit het hart komt, welgemeend.

Concreet

De uitdaging loopt van maandag 15 januari tot en met 14 februari, van Blue Monday tot en met Valentijn.
Meer informatie omtrent de uitdaging vind je op hun website 30 Dagen zonder klagen. Daar vind je ook de link naar de facebookpagina waar filmpjes en opdrachten te zien zullen zijn.

Blue Monday?

Dit zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. De term werd bedacht door de Britse psycholoog Cliff Carnal, die een wetenschappelijke verklaring probeerde toe te kennen aan het neerslachtige gevoel dat veel mensen zouden hebben rond deze periode. Zijn uitleg stelt dat de meest deprimerende dag van het jaar valt op de maandag van de laatste volle week van januari. In 2018 valt dat op 15 januari,. Als ik naar de kalender kijk, dan is volgende week toch ook nog een volle week? Maar goed, een klager die daar op let zeker? En klagen doen we nu niet meer! Trouwens, Wikipedia heeft het gezegd en dan is het waar (grapje hé).
En waarom is nu net deze dag in het jaar zo deprimerend? Het lijkt nog heel lang voor er opnieuw vakantie is, de goede voornemens beginnen er mislukt uit te zien, de dagen zijn lang, donker en somber, en maandag is zowiezo een baaldag.

Ik doe mee!

Ik ga toch de uitdaging aan, ook al ben ik kritisch bij de uitleg van Blue Monday, en zelfs bij het bestaan van zoiets als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar bon, de opzet is om positief te zijn, en wat de aanleiding ook is, de uitdaging om 30 dagen niet te klagen, en zo positiever naar het leven te kijken spreekt mij wel aan. En daarom doe ik mee. Ik hou jullie tussendoor op de hoogte over hoe het mij vergaat, niet klagen, en ik hoop ook wat tips te kunnen delen. Dus, blijf langskomen, het is hier gezellig!

Eerste positieve tip

Als je positief in het leven staat, dan gaat je leven er ook veel leuker uit zien. Word on the street is ook dat je met een positieve houding het geluk aantrekt. En als Blue Monday er niet was, dan waren er ook geen smurfen, Loesje heeft het gezegd.

blue-monday-smurf

Doen jullie ook mee met deze uitdaging?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s