2018, tijd voor actie

Ik zei het reeds in mijn afsluitend bericht van 2017, het voorbije jaar was een jaar van onderweg zijn, van zoeken, van ontdekken. Van 2018 wil ik een jaar maken van beslissingen nemen, van stappen vooruit zetten. Gedaan met afwachten, dat is echt zo 2017. Laat ons de koe bij de horens vatten en actie ondernemen, mijn rode draad voor 2018.

Goede voornemens maken bij het begin van het jaar, het is een traditie waar velen aan meedoen, maar evenveel mensen niet aan meedoen. Ik doe er wel aan mee, dus, ook dit jaar, mijn voornemens!

 • beter bloggen:
  vorig jaar heb ik niet slecht geschreven, kreeg ik steeds meer bezoekers op de vloer, en begon ik mij beter thuis te voelen in het bloggen. Het blijft wel een uitdaging om blogberichten te schrijven, ook al heb ik inspiratie genoeg. Meer bloggen was vorig jaar al een voornemen, wat ik ook kon waarmaken. Dit jaar kies ik ervoor om evenveel te bloggen, maar ik neem me wel voor om beter te bloggen. Wat bedoel ik dan met beter bloggen? Schrijven over onderwerpen die mij nauw aan het hart liggen, die dicht bij mijn interesses liggen, en minder schrijven om te schrijven.
 • meer lezen:
  vorig jaar heb ik 22 boeken gelezen, een mix van fictie en non-fictie, tevreden over, maar allemaal binnen mijn comfort zone, en dat wil ik dit jaar iets anders aanpakken. Ik wil proberen om 30 boeken te lezen, waaronder ook boeken die ik niet direct zelf ter hand zou nemen. Daarom neem ik dit jaar ook deel aan de Verbeelding Book Challenge van Kathleen. Kwestie van mijn horizon wat te verruimen.
 • bullet journaling:
  ik heb er mij deze vakantie niet mee bezig gehouden, en niet gemist, maar nu begint het weer te kriebelen. Ik zou iets meer collections willen maken, om minder te vergeten. Zo heb ik met heel veel plezier teruggekeken op mijn “Happenings 2017”, een overzichtje per maand met alle leuke (en minder leuke) dingen. Zo weet ik bijvoorbeeld nog perfect dat Dochter1 naar een verjaardagsfeestje was op 6 september 2017.
 • naaien:
  deze hobby heb ik pas echt goed onder de knie gekregen in 2017, en ik heb ook best al wat stukken gemaakt, stukken waar ik met trots zeg dat ze van mijn hand komen, en andere stukken waar ik dat liever niet over zeg. Maar hej, zoals Dochter1 zegt: “Door te proberen kunnen we leren.” Dit jaar wil ik mijn naaien nog wat perfectioneren, beetje kritischer zijn over het resultaat, losmaken als het niet naar mijn zin is, wat uitdagendere patronen, en een rits leren inzetten. Dat zal het aantal patronen dat ik kan maken ook wat uitbreiden denk ik.
 • mezelf beter leren kennen:
  ik ben al verder dan een jaar geleden, maar ik moet nog veel zaken op een rijtje zetten. Het is alleen zo moeilijk om hiervoor tijd te nemen in de drukte van alledag. Echt een werkpuntje dit.
 • nieuwe job:
  als ik mezelf beter ken, dan zal ik ook gemakkelijker weten welke job nu echt iets voor mij is. De loopbaanbegeleiding die ik volgde heeft mij al heel ver gebracht, zeker als je kijkt van waar ik kom, maar ik durf nu toe te geven dat ik een beetje teleurgesteld ben in de uitkomst van de begeleiding. Ik had het allemaal iets concreter verwacht, maar goed, laat ons dat dan zien als eerste stap waar ik nu zelf aan verder werk. En de evaluatie van de loopbaanbegeleiding is direct stof voor een andere blogpost.

Wat zijn jullie plannen of voornemens voor het nieuwe jaar? Deel ze gerust, dan kunnen we elkaar een duwtje in de rug geven als het nodig blijkt.

Advertenties

3 gedachtes over “2018, tijd voor actie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s