Waar ga ik heen?

Met deze blog? De waarheid is dat ik het op dit moment niet weet. Ik zit een beetje in een blogdipje. Een gebrek aan inspiratie, een gebrek aan tijd, een teveel aan activiteiten, noem maar op.

Dus, onvermijdelijk voor mij, ik ga nadenken. Waarom heb ik zo weinig inspiratie? Wat wil ik eigenlijk bereiken met deze blog? Wat wil ik delen met de wereld? Als ik dat weet, wordt het dan niet gemakkelijk om te schrijven? Komen de ideeën dan niet vlotter?

Ik ben vrij impulsief aan deze blog begonnen. Zonder duidelijk doel, zonder duidelijke afbakening van mijn onderwerp. Ik schreef in het begin voornamelijk antwoorden op de blogchallenge van Danone, een ideale starter dacht ik. Het schrijven gaf me plezier, dus ik bleef het doen. Ik schreef over wat ik meemaakte, over wat ik voelde, zonder al te persoonlijk te worden. Toen kreeg ik het moeilijk, ook dat deelde ik, maar zonder teveel details. Daarna volgde ik loopbaanbegeleiding, en deelde mijn zoektocht, mijn zoeken naar zin. Het naaivirus besmette mij, bleek veel meer mijn ding te zijn dan ik ooit had gedacht, en de inhoud van deze blog veranderde grotendeels naar een soort amateur-naaiblog.

Kennis over het bloggen had ik niet toen ik hiermee startte. Nog steeds niet trouwens, hét Blogboek staat nog steeds op mijn te lezen-lijstje. Voor de rest doe ik maar mijn ding, ik schrijf wat in mij opkomt, zonder structuur, zonder planning. De 40 dagen bloggen-challenge van Kathleen bezorgde mij wel voor het eerst een blogkalender, met tonnen inspiratie, en zorgde ervoor dat er een categorie groeide in mijn planning, mijn DIY Friday. Uiteindelijk blogde ik zo goed als enkel nog op vrijdag, een DIY-post. Niet zozeer mijn bedoeling, maar wel gemakkelijk, dat geef ik grif toe. Ook het reageren op andere blogs, dat doe ik niet zo vaak. Stilaan wel meer, omdat ik dat zelf ook wel kan appreciëren, en omdat ik in mijn hoofd toch heel vaak iets “zeg” over een blogbericht.

Dus, als het hier wat stil blijft de komende weken, ik ben aan het nadenken, aan het lezen (hopelijk in dat blogboek…), aan het plannen, en plannen aan het uitwerken. Een ding is zeker, ik stop niet met bloggen! Eigenlijk zijn er twee dingen zeker, ik stop ook niet met naaien (en bloggen daarover), mijn volgende DIY-post staat al klaar.

2 gedachtes over “Waar ga ik heen?

  1. Ik twijfel ook regelmatig eens over wat ik kan schrijven en wat niet. En recent dacht ik er zelfs mee te stoppen, maar ik doe het gewoon te graag! Leuk dat jij ook aan een doorstart denkt, ik hoop dat je de juiste richting vindt.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s